“Før jeg lukker øjnene” af S. J. Watson

“Før jeg lukker øjnene” af S. J. Watson (Originaltitel: Before I go to sleep – 2011). Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2011.

Bagsidetekst:

Minderne gør os til dem, vi er.

Men hvad hvis du mistede alle dine erindringer, hver gang du lagde dig til at sove? Dit navn, din identitet, din baggrund og selv de mennesker, du holder af – det hele glemt og slettet fra din bevidsthed hver eneste nat.

Og hvad hvis den eneste person, du stoler på, viser sig ikke at fortælle dig alt?

Velkommen til Christines liv.

Når Christine vågner om morgenen, husker hun ingenting og genkender ikke sin egen krop. Det, Christine ser i spejlet, er en midaldrende kvinde, og hun ved ikke, hvem manden i dobbeltsengen er. Hendes mand? Hun kigger på fotoet af de to og indser, at de må være et par. Men hun husker intet, og samtidig er hun helt afhængig af hans hjælp. En psykiater, dr. Nash, som hun åbenbart har set i al hemmelighed, kontakter hende og fortæller, at hun har været ude for en ulykke, og at hun skriver i en dagbog, som er gemt i hendes klædeskab. Den indeholder spor til hendes fortid og fremtid, men på første side står skrevet: Stol ikke på Ben!

Hvad er der sket? Langsomt begynder Christine at stykke sit liv sammen, men skal starte forfra hver dag …

Min mening:

Der er mange blandede meninger om denne thriller. Jeg syntes at bogen var ret god. Den er dog lidt langtrukket nogle gange, og ikke lige spændende hele vejen igennem.

Jeg kunne godt lide de spørgsmål, man fik undervejs. Jeg nåede at tænke mange forskellige slutninger – dog også inkl. den slutning som den havde. Til trods for det, så syntes jeg stadig, at den var ret spændende og lidt nervepirrende til sidst.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.