“21 måder at dø” af Sarah Engell

1-

2-

3-

4-

“21 måder at dø” af Sarah Engell. Udgivet af forlaget Carlsen, 2014.

Bagsidetekst:

Hvor lang tid tager det at gå fra at være en af klassens mest populære piger til at være en social taber, udstødt og stemplet af alle?

Ikke ret lang tid, konstaterer Stella, da hun kommer på kant med sin bedste veninde, Amalie. I løbet af ingen tid får Amalie vendt klassen mod Stella, og hun skyer ingen midler: Facebook-hetz, sms-trusler og groteske Youtube-klip. Stella er forsvarsløs og kan ikke andet end se til, mens hendes hadeside får flere og flere likes. En lille trøst er Filippa, der også går i klassen, men hvor meget er en veninde egentlig værd, hvis hun ikke tør mødes, når andre ser det?

Stella kan mærke, hvordan hun langsomt dør indvendigt. Den musik, der før var hendes et og alt, visner, og de få mennesker, som hun stadig stoler på, falder fra en efter en. Så hvad er der tilbage at kæmpe for? Ingenting. Det er jo bare at vælge en af de 21 måder, som hun har listet op. 21 måder at dø.

Min mening:

”Wow”, siger jeg bare! Jeg læste bogen på én dag, spændende var den hele vejen igennem. Det er en ungdomsbog, som alle sådan set kan læse, dog kan den godt være rigtig hård og barsk til tider. Hvis du selv har børn, så er den rigtig god at læse. Der er også lidt sider bagerst i bogen, med hjælp til hvis dit barn også oplever mobning. Bogen handler bl.a. om: mobberi, selvmordstanker, døden, svigt, råb om hjælp, komme over morens død samt at forfølge sine drømme.

Historien rørte mig virkelig meget. Den er virkelig trist at læse. Jeg fik tudet igennem flere gange. Det er så trist, at nogle kan finde på at mobbe så groft. Desværre er det noget, som sker engang i mellem i dag. Bogen indeholder også nogle virkelige hændelser, omkring unge som begår selvmord pga. mobberi.

Bogen var for mig en øjenåbner, og totalt en tudebog. Selv nu, bare af at tænke tilbage på bogen. Husk en pakke kleenex, hvis du skal læse bogen.

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner

1. “Tankerne om døden begyndte, da mor blev syg. De føltes fysiske, som en mavepine, der aldrig lettede. Det var, som om jeg var blevet syg sammen med hende, men det var kun hende, der kom på hospitalet, og da hun døde i juni, var det kun hende, der fik fred.”

2. “Jeg trækker computeren til mig og holder den ind til brystet. “Jeg vil ikke”, siger jeg. “Jeg vil ikke snakke med flere voksne, som alligevel ikke tager det alvorligt.””

Også til en virkelig hændelse (som også er nævnt i bogen):

USA 2010: 15-årige Phoebe Prince bliver mobbet i skolen og kaldt luder på Facebook. En dag efter skole følger en gruppe piger efter hende i en bil. De råber skældsord og rammer hende i hovedet med en energidrik. Phoebe går grædende videre. Da hun når hjem, hænger hun sig. Efter selvmordet skriver en af pigerne fra bilen på Phoebes Facebook-væg: “Accomplished”.

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Saxo.com lige her.

0 thoughts on ““21 måder at dø” af Sarah Engell

    1. Det kan jeg godt forstå.. Jeg slugte den på én gang, og fik tudet virkelig igennem.
      Du er advaret 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.