Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

REKLAME

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens. Roman fra Gyldendal. Købt hos Bog og Ide.

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens. Roman fra Gyldendal. Købt hos Bog og Ide.

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens. Roman fra Gyldendal. Købt hos Bog og Ide.

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens. Gyldendals forlag. Bogen er sponsoreret af Bog & Idé.

Bagsidetekst:

Kya Clark er den vilde pige ”marskpigen”. Hun vokser op i 1950’erne i en hytte ude i sumpskoven ved North Carolinas kyst. Hendes mor og fire ældre søskende forlader en efter en hjemmet, så hun til sidst er alene med sin voldelige far. En dag forsvinder han også.

Herefter er hendes liv en ensom kamp for overlevelse i en verden, der kun har foragt tilovers for sumpens fattige folk. En enkelt skoledag i den nærliggende landsby er alt, hvad det bliver til for Kya, som møder barfodet og pjaltet op og straks bliver genstand for de andre børns hån og mobning.

En af de få nære venner hun får, er den naturinteresserede dreng, Tate, som lærer hende at læse, og da han opdager, hvor meget hun ved om naturen, begynder han at låne hende biologibøger. Alt tegner lyst lige indtil Chase Andrews, den lokale skørtejæger, bliver fundet død uden for byen. Chase og Kya er blevet set sammen – og straks mistænker de lokale hende for at være involveret i dødsfaldet.

Hvor flodkrebsene synger er en smuk og rørende fortælling om hvordan Kya overlever, når hun både bliver forladt af alle som burde være der for hende og elske hende, men også bliver ekskluderet af byens befolkning.

Historien satte virkelig spor i mit hjerte. Jeg måtte fælde lidt tårer undervejs. Både de sørgelige sider omkring Kyas ensomhed, blive forladt gang på gang men også de små lykkelige øjeblikke hvor man mærker hendes passion for biologi, søde moments med Tate. Det hele var rørende, hjerteskærende og fik mine øjne til at løbe lidt i vand.

Det er en historie, som jeg inderst inde aldrig ville have til at slutte. Jeg er virkelig begyndt at holde af hovedpersonen Kya, som bliver tvunget til at være stærk, når hun kun har sig selv at regne med. Men selvfølgelig også kunne åbne sig igen, når der er folk som oprigtig interesserer sig for hende. Jeg håber Delia Owens skriver flere mesterværker, som denne bog er.

Hvor flodkrebsene synger er en stor roman, som alle bør læse..

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.

(PS. Produkterne i dette indlæg er ikke sponsoreret. De hørte med i min Goodiebox, som jeg selv har købt.)

untitled

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.