“Havblik” af Kristín Marja Baldursdóttir

REKLAME

Bogen Havblik af kristín marja baldursdóttir

“Havblik” af Kristín Marja Baldursdóttir. Bogen er sponsoreret af Bog & Idé.

Bagsidetekst:

Den midaldrende kvinde Flora er blevet fyret fra sit arbejde i Reykjavik og erstattet af en yngre model. Efter forgæves at have søgt arbejde i flere måneder befinder hun sig nu i en lille fiskerbygd i Vestfjordene for at male hus og skovle sne. Her møder hun en organist og tre udenlandske kvinder, som arbejder på fiskefabrik. Alle har de en historie, som har ført dem til bygden, alle kæmper de med sorger, mens de synger som engle – akkompagneret af vinden og sjælens stemme.

Havblik handler om kærlighed, venskab og et samfund, der holder folk oppe, eller holder dem i et jerngreb, afhængig af hvordan man ser det.

Jeg har næsten læst alle bøger af Kristín Marja Baldursdóttir, som er oversat til dansk. Jeg er specielt vild med bøgerne om Karitas, “Fra hus til hus”, “Kantate” og “Køligt daggry”. De er meget forskellige, men også meget hyggelige og med en charme. Derfor var jeg heller ikke i tvivl, da jeg så, at hun nu havde udgivet “Havblik”, at selvfølgelig skulle jeg også læse den.

Havblik er en hyggelig bog, hvor man møder Flora, organisten og de tre udenlandske kvinder. De får sig et specielt fællesskab, hvor de passer på hinanden. Jeg synes det er fedt, at Flora tager de chancer hun får i livet, og derfra ser hvad livet byder på. Udover at det er en hyggelig bog, så har den også alvorlige emner som magtspil, ensomhed og hustruvold. Jeg nød at læse denne bog, men den har desværre ikke sat så meget præg hos mig som hendes andre bøger har.

Opsummering – hvis du er vild med hyggelige romaner, så synes jeg du skal give Havblik (og Kristíns andre bøger) en chance ❤

Jeg giver bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

untitled

3 thoughts on ““Havblik” af Kristín Marja Baldursdóttir

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.