“Stadig savnet” af Chevy Stevens

2-

“Stadig savnet” af Chevy Stevens (Originaltitel: Still Missing – 2010). Denne danske udgave er udgivet af forlaget Bazar i 2012.

Bagsidetekst:

Den dag, ejendomsmægleren Annie O´Sullivan bliver bortført, har hun tre mål: at sælge et hus, at glemme det skænderi, hun netop har haft med sin mor, og komme til tiden til middagsaftalen med sin tålmodige kæreste. Fremvisningen går trægt, men da en mand dukker op, idet hun er i færd med at låse sig ud, tror Annie, at hun måske alligevel har heldet med sig.

Men ingenting ligger fjernere fra sandheden – i stedet begynder et mareridt med daglige fysiske og psykiske overgreb i en hytte oppe i bjergene.

Gennem Annies samtaler med en psykolog får vi gradvist at vide, hvad der skete, før det omsider lykkedes hende at slippe fri. Vi følger hendes møjsommelige kamp for at stable sin tilværelse på benene igen, alt imens politiet prøver at afdække kidnapperens identitet. Men pludselig får Annie en uhyggelig følelse af, at faren langt fra er ovre.

Min mening: Jeg må indrømme at jeg havde meget blandede følelser af bogen, mens jeg læste den. Jeg synes at det fjernede lidt af spændingen, at man vidste på forhånd at hun ville slippe ud igen efter bortførelsen. Det er ikke bare at det står på bagsiden af bogen, men man kan høre det ofte inde i bogen, når hun snakker. Det ødelagde lidt af spændingen og det uhyggelige i hytten (dog ikke sagt at scenerne selvfølgelig ikke var ubehagelige).

Når det så er sagt, så begyndte jeg faktisk først rigtigt at synes bogen var spændende og nervepirrende, efter hun kom tilbage igen efter bortførelsen. Jeg nåede at se mange slutninger for mig i mit hovedet, og jeg nåede at tænke alle igennem som mistænkte for, hvem der nu havde gjort det. Slutningen overraskede mig, og det kunne jeg godt lide.

Hvis du godt kan lide psykologiske thrillere, så synes jeg at du skal give denne bog en chance.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.