“Syv dage til døden” af Carina Bergfeldt

2-

“Syv dage til døden” af Carina Bergfeldt (Originaltitel: Sju dagar kvar att leva (svensk) – 2015). Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Turbulenz i 2016.

Da den svenske journalist Carina Bergfeldt i sommeren 2013 møder amerikaneren Vaughn Ross, har han en uge tilbage at leve i. Han er dømt til døden i Texas, den amerikanske delstat, der henretter flest fanger. I knap elleve år har han ventet på at dø som straf for de to mord, han blev dømt for at have begået i 2002.
Udover manden på dødsgangen taler forfatteren med en præst, der har hørt de sidste bekendelser fra 150 mordere; en fængselsdirektør, der har ført 88 mænd og en enkelt kvinde ned ad dødsgangen – ingen af dem kom tilbage i live – en kvinde, der er forelsket i en morder; en familie, som vil have hævn; og en politibetjent der har afgivet et løfte, som først indfries, når dødsdommen eksekveres.
Bogen er et portræt af de mennesker, der direkte og indirekte berøres af dødsstraf. Udover de personlige beretninger giver bogens mange fakta læseren indblik i konsekvenserne af dødsstraf.

Jeg synes det er et rigtig spændende emne. Jeg har læst flere spændende bøger, som omhandler dødsstraf. Denne bog har fået meget blandede anmeldelser. Nogle elsker den, andre (ligesom mig) synes dog den ”kun” er okay. Den var for mig ikke spændende fra start til slut, jeg synes faktisk at den til tider var lidt kedelig og ”tung” at læse. Så kan jeg langt bedre lide bogen ”Fifty/fifty” af Mikkel Sonne. Den er for mig en kuldegysende bog, og spændende fra start til slut. Syv dage til døden er dog stadig fin nok til at forklare lidt om hvordan det er at sidde på dødsgangen og meget mere. Så kan du ligesom jeg også godt lide at læse omkring emnet, så synes jeg du skal læse denne bog.

Jeg giver bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.