“Ondskabens hotel” af Stephen King

1-

2-

3-

“Ondskabens hotel” af Stephen King (Originaltitel: The Shining – 1977). Denne udgave af bogen er udgivet af forlaget Aschehoug dansk forlag i 2006.

Bagsidetekst:

Frygtelige ting begynder at ske, da Jack Torrance, hans hustru Wendy og deres 5-årige søn Danny flytter til Colorado, hvor Jack har fået job som opsynsmand på Hotel Overlook – et hotel, der hver vinter afskæres totalt fra omverdenen.

Lille Danny har et særligt talent, som kun ganske få kender til: Han kan skinne. Han kan finde ting, der er blevet væk, fornemme folks tanker – og han kan se ting, der sker i fremtiden. Snart går det op for drengen, at Overlook ikke er et helt almindeligt hotel. I årenes løb er der sket en mængde ord, selvmord og ulykker her, og Danny kan mærke, at noget er galt. Han ser ting i gangene og på værelserne, som ikke burde være der, og samtidig begynder Jack at opføre sig bizart og skræmmende.

Først da det går op for Dannys mor, hvor isoleret familien er i bjergene, hvis der skulle ske en katastrofe. Og det gør der…

Min mening:

Puha. Dette er min anden bog fra Stephen King, som jeg nu har læst. Jeg kan godt forstå at bogen er blevet så populær. Det er en ren gyser. Flere gange måtte jeg holde pauser fordi det blev lidt for uhyggeligt – og så bliver man lidt bange for at læse sent, når der er mørkt udenfor 😉

Jeg har hørt at bogen “Doktor Søvn” er en slags opfølger til denne bog. Den skal jeg helt klart også læse. Udover det så er jeg også nød til at se Ondskabens hotel som film. Som gyserfan er det lidt for dårligt, at jeg ikke har set den endnu, men det skal jeg snart. Den kan lejes på Blockbuster.dk for kun 19kr. lige nu – bare lige et tip. Bogen kan hvert fald anbefales.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

“Hvorfor låste du døren, Danny?” spurgte hun lavmælt. “Tony”, sagde han. “Tony bad mig gøre det.” Jack og Wendy udvekslede et blik hen over hovedet på ham. “Sagde Tony hvorfor, Danny?” spurgte Jack dæmpet. “Jeg stod og børstede tænder og tænkte på det, jeg havde læst”, sagde Danny. “Jeg tænkte rigtig meget på det. Og… jeg så Tony langt inde i spejlet. Han sagde, at han havde noget at vise mig igen.” Du mener, at han stod bag ved dig?” spurgte Wendy. “Nej, han var inde i spejlet”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.