Ny spændingsroman “Jeg er pilgrim” af Terry Hayes (udkommer 7. april) – læs de 14 første kapitler her…

9788792561152

Jeg er pilgrim er en international bestseller og udkommer nu på dansk d. 7. april.
Den har bl.a. ligget nr. 1 på The New York Times’ bestsellerliste og vundet en National Book Award som årets thriller og krimi.
Det er den prisbelønnede manuskriptforfatter Terry Hayes, som blandt andet har arbejdet med Mad Max filmene, der er forfatter til bogen. Og allerede nu har filmselskabet MGM købt rettighederne til at filmatisere den.

Kort fortalt er ’Jeg er pilgrim’ en hæsblæsende roman, der starter som en krimi og vokser til en international, nervepirrende thriller om et terrorangreb, der vil ramme hele verden og må stoppes for enhver pris. Historien er grum, gribende og næsten umulig at lægge fra sig.

Om bogen:

Nu får Jason Bourne kamp til stregen: Manden med kodenavnet Pilgrim er en tidligere black ops efterretningsofficer, der har trukket sig tilbage og lever anonymt i Paris. Men da “et perfekt mord” på en ung kvinde i New York forbindes med en bog om retsmedicinsk efterforskning, som Pilgrim har skrevet anonymt, bliver han opsporet i Paris og er tvunget til at undersøge sagen.

Snart ringer alle alarmklokker, da efterforskningen indikerer, at noget langt større er på spil: Et terrorplot om at begå den største forbrydelse mod menneskeheden nogensinde. Presset på tid og med blot få spor at gå efter bliver Pilgrim indsat i jagten på sin skræmmende modstander, der er enhver efterretningstjenestes værste mareridt: En navnløs, frygtløs, hellig kriger, der med jernvilje og på egen hånd har iværksat en perfekt udtænkt og chokerende brutal plan. “Neither is written as a stereotype,” skriver The New York Times om hovedkaraktererne.

Plottet er stort, action-mættet, ambitiøst og tager os med rundt i hele verden fra Paris og London til Tyskland, Rusland, Tyrkiet, Grækenland, Syrien, Afghanistan og selvfølgelig til USA – helt ind i Det Ovale Værelse. Stilen er rå, filmisk, brutal og i konstant dramaturgisk fremdrift. Men der er vævet nuancer ind, og der ligger gribende skæbner bag romanens action-mættede voldsomhed. Terry Hayes har empati for sine karakterer – vi forstår næsten, hvordan den stålsatte terrorist bliver formet i teenage-årene af sit miljø og et totalitært regimes nådesløse brutalitet. Og det er ikke for sarte sjæle, når Hayes gennem Pilgrim afslører USA’s beskidte efterretningsmetoder.

———————————————————————–

Jeg glæder mig personligt til at bogen udkommer. Jeg synes den lyder rigtig spændende. Når en bog bliver sådan en stor bestseller, så er jeg også generelt nysgerrig. Hvem ved, måske kommer jeg selv til at elske bogen?

Hvis du (ligesom jeg) også er interesseret i at læse bogen, så kan vi begge læse de 14 første kapitler lige her.

God læselyst! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.