“For alt i verden” (For the world) af Martin Høybye

1-

2-

Postkort_Low

“For alt i verden” (For the world) af Martin Høybye og Songcrafter Music I/S. Bogen er udgivet i januar 2016.

Bagsidetekst:

For alt i verden handler om svigt, psykopater, brændende kirker og ulykkelig kærlighed. Men også om landskaber, venskaber, indsigter og livgivende møder mellem mennesker.

Vi følger Thøger, der vokser op i provinsen i 70’erne. Kernefamilien går i opløsning, og han ender på et socialpædagogisk opholdssted, der er en Pandoras æske af skæbner. Blandt andet gør en psykopatisk bofælle et uafrysteligt indtryk, ligesom forstanderparrets datter ikke er sådan at glemme igen. Men her begynder Thøger også at spille musik, og musikken bliver en kompasnål, efter en voldsom hændelse sender ham ud på en spontan dannelsesrejse med guitaren i hånden.

Sværdslagene med kærligheden lægger sig som et underliggende eksistentielt spor, mens Thøger lidt efter lidt finder sin stemme som sangskriver og ringen endelig sluttes på den anden side af Atlanten. I periferien tegnes et billede af det danske samfund op igennem 70’erne, 80’erne og 90’erne.

Martin Høybye er sangskriver, forfatter og journalist. Han har udgivet seks plader og medvirket på en række andre udgivelser som musiker og/eller sangskriver. Debutromanen For alt i verden hænger sammen med pladen For the world, og forfatteren kalder bogen for en musikroman. 

Min mening:

Det er en rigtig spændende historie, som jeg nød at læse. Jeg læste kun bogen – dvs. jeg lyttede ikke til sangene sammen med. Jeg må nu indrømme at næste gang ville jeg nok høre sangene med. Jeg tror det passer fantastisk sammen. Det skal lige siges at i mellem kapitlerne i bogen, så står sangteksterne, og der kunne man have hørt musikken, hvis man havde cd’en.

Det er en filosofisk og rørende historie om Thøgers liv. Livet, kærligheden, musikken. Det handler om at følge sine drømme. Jeg fik bestemt et smil på læben flere gange. Jeg ville næsten havde ønsket at bogen var længere, for jeg nød virkelig skrivestilen.

Jeg giver bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

Bogen kan købes både på nettet samt ude i butikkerne. Musikken kan streames fra din favorittjeneste eller på www.foraltiverden.dk. Et tip: Man kan købe bogen signeret ved at købe den via hjemmesiden, som jeg lige har nævnt.

1.” Når den kabale, der skal blive til et menneskeliv, bliver lagt, er et af de vigtigste kort det, der bestemmer, hvor et menneske bliver født og vokser op. For lige meget hvad der bagefter bliver føjet til billedet, så vil de nye kort altid skulle forholde sig til det første.”

2.” Mennesker gjorde tankevækkende ting, når de forfulgte deres drømme.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.