“Sandheden om Amelia” af Kimberly McCreight

1-

2-

“Sandheden om Amelia” af Kimberly McCreight. (Originaltitel: Reconstructing Amelia – 2013) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof i 2014.

Bagsidetekst:

Kate, alenemor og ambitiøs partner i et advokatfirma i New York, får en dag et bekymrende opkald fra sin teenagedatters privatskole. Amelia har snydt og er blevet bortvist. Kate skal hente hende med det samme, men da hun når frem til skolen, bliver hun mødt af en ventende ambulance og en chokerende besked: Amelia er død.

Skolens og politiets forklaring er, at Amelia har begået selvmord ved at springe ud fra skolens tag, men da Kate senere modtager en anonym sms – Amelia sprang ikke – beslutter hun sig for selv at finde sandheden. Hun søger efter spor på de sociale medier, i e-mails og sms’er for at rekonstruere Amelias liv og de begivenheder, der førte op til den skæbnesvangre dag, men intet kunne have forberedt hende på det, hun finder …

SANDHEDEN OM AMELIA er en spændende debutroman, der på fremragende vis giver et indblik i en teenageverden med første forelskelser, venskaber, hemmeligheder og løgne. Den handler om forholdet mellem mor og datter, udfordringerne ved at jonglere karriere og familieliv og mest af alt; en mors altoverskyggende kærlighed.

“Sandheden om Amelia er en gennemtænkt, uhyggelig realistisk roman.” — USA Today

Min mening:

Det er en nervepirrende spændingsroman. Jeg var tryllebundet hele vejen igennem. Var det mord eller selvmord? Bogen er inddelt, så man skiftevis læser et kapitel fra Amelia’s liv og fra hendes mor Kate’s liv. Det fungerer rigtig godt.

Bogen er barsk pga. emnet, den gav mig hvert fald stof til eftertanke. Specielt forældre, synes jeg, burde læse den. Det gør lige, at man vil være ekstra nærværende og lytte til sine børn endnu mere, efter bogen er slut.

Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.

1. “Uanset hvor besynderligt Amelias humør havde været de seneste måneder, uanset hvad al det sludder om et semester i udlandet havde drejet sig om, og uanset hvor dybt hendes pludselige eksistentielle krise i forhold til sin manglende far stak, var Amelia ikke – og ville aldrig blive – ungdomskriminel.”

2. “Amelia havde lært at læse, da hun var 4 år gammel, og derefter havde hun konstant en bog mellem hænderne. Hun læste i badet, når hun gik på fortovet, i mørket om aftenen med en lommelygte. Selv om hun havde så mange hylder, havde det ikke været nok til Amelias bibliotek, og de overskydende bøger stod i høje stabler langs væggene. Kate havde nogle gange været bange for, at Amelias besættelse af bøger var tegn på ensomhed. Og hun havde tænkt, at hvis hun havde haft en bror eller søster eller en far – eller hvis Kate ikke havde arbejdet hele tiden – ville Amelia have fokuseret mere på rigtige mennesker i stedet for fiktive personer. Nu virkede det som en helt åndssvag ting at bekymre sig om.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.