“Stjernestøv” af Neil Gaiman

1-

2-

“Stjernestøv” af Neil Gaiman (Originaltitel: Stardust – 1999). Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Høst & Søn i 2015.

Bagsidetekst:

Tristran Thorn har tabt sit hjerte til den smukke, men kølige Victoria Forester og vil gøre alt for at få et kys af hende. Men at love hende en faldende stjerne er at rode sig ud i et større eventyr, end han har regnet med. For hvem siger, at stjernen har lyst til at komme med?

Min mening:

Jeg er normalt ikke den store fan af fantasybøger, men ”Stjernestøv” var faktisk okay. (kun okay) Den har gode eventyrtræk, og har en meget spændende og fantasifuld historie. Dog er historien ikke spændende hele vejen igennem, og så er den ret forvirrende nogle gange. Bogen er lidt forudsigelig, men stadig meget sød. Bogen er mest egnet til voksne, da den indeholder lidt seksuelle beskrivelser.

Der bliver nævnt mange mærkelige ord og sætninger i bogen, som jeg lidt tænkte – hvorfor siger Neil dog det? – f.eks. en sætning som :”Det må du meget rundstykke”. Det er en mærkelig sætning i mit hovedet, og dem er der en del af i bogen. Måske er det en helt normal sætning at skrive i fantasybøger, det ved jeg ikke. Men det er ikke lige min kop te hvert fald.

På bagsiden af bogen er der stavefejl i hovedpersonens navn. Tristran, som han hedder hele bogen igennem, bliver stavet Thristan flere steder på bagsiden af bogen. Det er lidt en sjuskefejl.

Når det så er sagt, så vil jeg nu meget gerne prøve at læse noget mere fra Neil Gaiman. Jeg har stadig ikke fået en helt forståelse af, hvordan hans skrivestil helt er.

Denne bog er dog elsket af mange, så hvis du kan lide eventyr/fantasybøger, så burde du også læse denne bog ”Stjernestøv” – også kaldet ”Stardust”, hvis du selvfølgelig læser den på engelsk.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

“Tristran kiggede sig omkring. I halvmørket så det ud, som om træerne stod tættere omkring dem nu, selv om han ikke havde set noget bevæge sig. Han spekulerede over, om den lille mand var gået fra forstanden eller bare havde en livlig fantasi.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.