“Yatzy” af Harald Rosenløv Eeg

1-

2-

“Yatzy” af Harald Rosenløv Eeg. Bogen er udgivet af forlaget Turbine i 2014.

Bagsidetekst:

Plejebarnet Dag Vidar, kaldet ´Daggi´, er 15 år og lidt af en outsider. I begyndelsen af romanen har han fået en ny familie, et nyt sted at bo, med nye sko, ny kat og ny kæreste. Han får oven i købet et nyt dv-kamera, så han kan filme sin nye hverdag. Alt ser egentlig ganske lyst ud. Men fortiden lurer under overfladen. Jo længere Dag Vidar kommer i filmen om sit liv, jo nærmere kommer han på at afsløre, hvad der skete i det forrige.

Bonus info:
Yatzy er en dramatisk og gribende historie om en dreng, der kæmper for at komme fri af en dunkel fortid. Gennem hyppige flashbacks får læseren gradvist indblik i Daggis historie, i takt med at drengen selv gør sig nogle vigtige erkendelser. Norske Harald Rosenløw Eeg skriver overbevisende i et sprog, der rammer ungdommens, og med en sans for spænding og drama, der fastholder læseren til sidste bogside.

Romanen Yatzy blev filmatiseret i 2009.

Min mening:

Bogen her har mange delte meninger. Jeg synes personligt at den er anderledes men spændende skrevet. Det er en alvorlig, men også ret sjov bog. Bestemt rørende.

Slutningen skuffede mig dog lidt, selvom jeg ikke lige havde regnet historien ud. Der er faktisk flere gode ledetråde igennem hele bogen, som jeg faktisk rigtig godt kunne lide. Det gjorde det lidt mere spændende, og det gav mig frit mulighed for at tænke over hvem, hvad og hvorfor.

Kan du godt lide ungdomsbøger, så synes jeg at du burde læse den.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner

1.” Det er yatzy-følelsen. Man kan ikke snyde. Man kan ikke fake. Terningen bestemmer.”

2. “Jeg ved ikke, om jeg besvimer eller falder i søvn. Men da jeg vågner, er han i hvert fald gået. Der er helt mørkt derinde. Jeg tager i døren, men den er låst, og nøglen sidder på ydersiden, for nøglehullet er mørkt. Jeg hamrer på døren et par gange. Jeg råber deres navne. Lytter og kan høre, at der er nogen derude, men de svarer ikke.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.