“Pigen og soldaten” af Aline Sax

1-

2-

3-

“Pigen og soldaten” af Aline Sax. (Originaltitel: Het meisje en de soldaat – 2013) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Turbine i 2015.

Bagsidetekst:

Pigen sætter sig hver dag på bænken over for kroen. Hun er blind, men hun nyder at lytte til lydene fra markerne og de fulde soldaters snak. En dag opsnapper hun en ny duft, som hun aldrig har oplevet før. En duft af Afrika. Ved siden af hende sidder en soldat. De siger ikke noget, men næste dag mødes de igen på bænken, og lige så stille lærer de hinanden at kende. Han fortæller om Afrika, om sin kone og sit barn. Hun fortæller om sin far ved fronten. Men en dag kommer soldaten ikke, og pigen beslutter at lede efter ham.

Denne varme og poetiske fortælling beretter om menneskers møde midt under 1. verdenskrigs rædsler. Bogens sanselige beskrivelser hjælpes på vej af Ann De Bodes stemningsfulde illustrationer.

Min mening:

Jeg kunne rigtig godt lide denne bog. Den er velskrevet, og jeg følte helt med personerne. Et venskab bliver bygget op, men pludselig dukker soldaten ikke op, som han plejede. Det er en varm, sød og rørende historie.

Jeg har haft lidt svært ved hvad jeg ville give bogen, for jeg ville så meget ønske at bogen var længere. Den er så god og smukt skrevet, at jeg meget gerne ville have læst mere i den historie.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

1. “Han siger ikke noget. Og hun siger heller ikke noget. Hun vender ansigtet op mod solen og mærker, at soldaten ved siden af hende gør det samme.”

2. “Nogle ligger dødstille med sved på panden. Derved kan man se, at de stadig lever. Andre kalder på en læge, som går forbi dem. Mænd græder og kalder fortvivlet på deres mor. Stemmer knækker over i bøn om at få lov at dø. Bag en skærm høres der skrig, som overdøver al anden jamren. Som et dyr, der bliver slagtet.”

2 thoughts on ““Pigen og soldaten” af Aline Sax

  1. Det er så dejligt, at du læser og anmelder alle disse bøger og samtidig nyder bøgerne 🙂
    Lyder som en malende bog i den beskrivelser 🙂
    Knus og en dejlig dag til dig søde.
    Maria

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.