“Lyden af stilhed” af Rosamund Lupton

1-

2-

3-

4-

“Lyden af stilhed” af Rosamund Lupton. (Originaltitel: The Quality of Silence – 2015) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Turbulenz i 2015.

Bagsidetekst:

En mørk novemberdag ankommer Yasmin og hendes døve datter Ruby til Alaska. Få timer senere kører de alene gennem den frosne ødemark.
Sammen leder de efter Rubys far, som er forsvundet i det stille landskab. Et sted, hvor ingen bor, hvor tårer fryser til is, og natten synes uendelig.

De kan ikke finde ham.
Og nogen holder øje med dem i mørket.

Lyden af stilhed er den engelske succesforfatter Rosamund Luptons tredje roman. Hendes debutroman Søster er en international bestseller, der tog anmelderne med storm. Romanen har solgt i over 1,3 mio. eksemplarer verden over og er oversat til 30 sprog.

Min mening:

Rosamund Lupton har virkelig gjort det igen! Jeg elsker hendes romaner, og denne er lige så fantastisk som de forrige.

I denne roman følger vi moren Yasmin og hendes døve datter Ruby, hvor de vil prøve at finde Rubys far. Er han død eller er han i live? Jeg elsker personerne, og jeg elsker at følge Rubys bånd til både moren og faren.

Jeg synes den er lidt uhyggelig med det, som følger efter undervejs, overvåger og skræmmer dem. Lyden af stilhed er både nervepirrende og virkelig rørende.

Jeg manglede dog lige lidt i slutningen, det gør at jeg ikke giver den helt topkarakter, men ellers er det en rigtig god roman. Jeg er igen fan af endnu en roman fra Rosamund Lupton.

Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.

1. “Og her var det ulogiske fundament, som hun byggede resten af sin overbevisende hypotese på – at han måtte være i live, fordi hun elskede ham, en emotionel sandhed, der føltes så stærkt og absolut, at den ikke kunne svækkes af rationelle argumenter.”

2. “Hun kiggede i spejlet igen. Nu var der blå forlygter bag dem. Da hun rensede baglygterne, havde der ikke været noget spor af ham. Eller da hun drejede ud fra vigepladsen. Hun havde været sikker på, at han var vendt om. I stedet havde han slukket sine lygter og ventet skjult i mørket for at følge efter hende igen.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.