“Hvor intet bryder vinden” af Leonora Christina Skov

4-

5-

“Hvor intet bryder vinden” af Leonora Christina Skov. Bogen er udgivet af forlaget Politikens forlag i 2015.

Bagsidetekst:

En rejseskribent, en duftekspert, en krimiforfatter og fire andre kreative danskere får et arbejdsophold på den ubeboede ø, Stormø. De har hver sine grunde til at ønske sig langt væk, men det overrasker dem alligevel at blive indlogeret i et glashus uden kontakt til omverdenen og uden mulighed for at flygte. Stemningen bliver hurtigt anspændt, og da en af dem forsvinder i skoven, og en anden falder i døden, indser resten, at noget er helt galt. Er der en morder iblandt dem? Og hvem er næste offer? Snart fletter deres livshistorier og dybeste hemmeligheder sig ind i hinanden, og en større fortælling om besættelse, udnyttelse og personligt ansvar tager form.

Hvor intet bryder vinden er en sansemættet samtidsroman inspireret af de klassiske mysterier og et portræt af syv meget forskellige mennesker, der bliver tvunget til at se deres fortrængninger i øjnene.

Min mening:

Jeg elsker faktisk genren, og selve historien. Jeg må dog indrømme, at jeg nok havde lidt store forventninger til bogen, den skuffede mig desværre en del. Altså jo, den er spændende og lidt nervepirrende nogle gange, men andre gange har jeg faktisk syntes den var lidt kedelig endda. Så har jeg godt nok læst andre mere spændende thrillere.

Personerne i bogen bliver præsenteret rigtig godt. Dog synes jeg, at hun skriver alt for mange “historier” i selve historien. Få er i orden, men jeg synes virkelig, at hun gør det alt for meget i denne roman. Jeg elsker som sagt handlingen, spændingen og at nogle skal dø. Er der en morder iblandt dem? Ja, jeg er lidt af en gyser/thriller elsker. Jeg synes virkelig at selve dødsfaldene osv. er ret så skuffende. De er både lidt kedelige beskrevet flere af dem, og så mangler jeg godt nok mere spil iblandt personerne. Det er først i slutningen at jeg synes, der kommer et godt spil imellem Greta og Robin, men resten af bogen mangler der godt nok noget. Så vil jeg hellere se en gyser eller en god thriller film.

Jeg elsker dog selve brevet til sidst, det gav mig en masse svar. Og så er det da bygget på en spændende baggrundshistorie. Dog synes jeg at slutningen er ret så dårlig, så jeg håber virkelig at der kommer en 2’er.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

1. “Du har også drømt, at du graver din egen grav, har du ikke? spurgte han og trådte endnu et skridt frem.”

2. “Når man byder naturen indenfor, aner man ikke, hvem man får besøg af, sagde hun. Det var ikke til at sige, om hun talte til sig selv eller til Greta, der lagde pistolen i skødet og tog sine solbriller på.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.