“En mand der hedder Ove” af Fredrik Backman

1-

2-

“En mand der hedder Ove” af Fredrik Backman. (Originaltitel: En man som heter Ove – 2012) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget People’s Press i 2013.

Bagsidetekst:

Ove er 59 år. Han kører Saab. Folk kalder ham “bitter” og “en nabos værste mareridt”. Men Ove er for helvede ikke bitter, bare fordi han ikke smiler fra morgen til aften! Der er heller ikke meget at grine af, når Ove hver morgen står tidligt op og går en inspektionsrunde i kvarteret. Flytter cykler, rusker i låste døre og kvalitetstjekker naboernes affaldssortering i skralderummet.

Men under huden på den rigide regelrytter findes en historie og en sorg. Og den novemberdag, hvor temperamentsfulde persiske Parvaneh og hendes lange, milde mand baglæns parallelparkerer oven i Oves postkasse, bliver begyndelsen på en morsom og rørende fortælling. Om værdien af kvalitetsværktøj og uventet venskab, om selvmordsforsøg og gammel kærlighed, herreløse katte og kunsten at bakke med en anhænger. Og som kommer til at forandre en mand og en boligforening fra grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den sure ældre mand i nabohuset er en charmerende, skæv og underholdende fortælling, der skaber sit helt eget univers, og samtidig kniber en sandhed eller to om vores tid og tilværelse ud imellem morsomhederne.

Min mening:

Åh, hvor er det bare en herlig bog. Det var en fornøjelse at læse om Ove. Bogen indeholder både glæde, humor og tristhed. Det er rørende det hele. Han er ved at komme over Sonja’s død, og begynder at planlægge sit eget selvmord. Han er bare så skøn, at jeg får helt lyst til at give ham et kram.

Ove er viljestærk og står ved sine principper. Han er en dømmende mand, som dømmer alle andre. Specielt hvis de kører i andet end Saab biler. Dog bliver han meget bedre efter at han får sig lidt bekendskaber med nogle af naboerne. Han lærer at blive mere åben, og at kunne holde af folk igen.

Jeg kan bestemt godt anbefale denne bog. Den er både rørende og virkelig morsom. Du burde læse den.

Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.

“Han går ned ad trappen igen. Lægger loftsnøglen tilbage på sin plads bag radiatoren i den lille gang. “Tage den lidt med ro”, sådan sagde de til ham. En masse enogtrediveårige lapse, som arbejder med datamater og ikke drikker almindelig kaffe. Et helt samfund, hvor ingen kan bakke med trailer, og så er det dem, der siger til ham, at der ikke er behov for ham længere. Er det rimeligt?” 

2 thoughts on ““En mand der hedder Ove” af Fredrik Backman

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.