“Wonder” af R. J. Palacio

1-

2-

3-

4-

“Wonder” af R. J. Palacio. (Originaltitel: Wonder – 2012) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Alvilda i 2014.

Bagsidetekst:

“Jeg vil ikke prøve at beskrive, hvordan jeg ser ud. Hvad du end tror, så er det sikkert meget værre.”

August “Auggie” Pullman blev født med et deformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole. Indtil nu … Snart skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse.

Det er aldrig nemt at være “den nye”. Især ikke, når man ser ud som Auggie. Men indeni er han som alle andre. Eller som han selv siger: “Den eneste grund til, at jeg ikke er helt normal, er, at folk ikke ser mig sådan.”

R.J. Palacio har med WONDER skrevet en moderne klassiker. En morsom, livsbekræftende og ikke mindst rørende fortælling, der ikke er til at lægge fra sig.

Min mening:

Det er virkelig en rørende feel-good bog. Historien handler bl.a. om at være anderledes, mobning, venskaber, familie og at turde udfordre samt acceptere sig selv.

Jeg holdte rigtig meget af hovedpersonen. Jeg følte helt med ham. Han fik mig til at fælde lidt tårer, når han blev mobbet og var ked af det, og han fik mig bestemt også til at smile, når han var glad.

Jeg er vild med hvordan historien er skrevet. Den er spændende fra start til slut. Udover det, så er jeg også glad for ”Hr. Brownes læresætninger”, som man kan læse bagerst i bogen.

Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.

1. “Jeg ved godt, at jeg ikke er en normal tiårig dreng. Altså jeg gør selvfølgelig helt normale ting. Jeg spiser is. Kører på cykel. Spiller fodbold. Jeg har en Xbox. Alt sådan noget, der gør mig helt normal. Tror jeg nok. Og jeg føler mig helt normal. Indeni. Men jeg ved godt, at helt normale børn ikke får andre helt normale børn til at flygte skrigende på legepladsen.”

2. “”Hvorfor skal jeg absolut være så grim, mor?” hviskede jeg. “Nej, skat, nej, du er ikke…” “Det ved jeg jo, jeg er.””

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.