“Pegasus” af Danielle Steel

3--

2--

1--

“Pegasus” af Danielle Steel. (Originaltitel: Pegasus – fra 2014). Denne danske udgave af bogen, er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof i 2015.

Bagsidetekst:

I Tyskland på tærsklen til Anden Verdenskrig lever de to venner og enkemænd Nicolas og Alex hver deres fredfyldte liv. Men Nicolas’ families sikkerhed bliver truet, da hemmeligheden om hans afstamning kommer frem.

Nicolas og hans sønner flygter til Amerika og tager deres otte fuldblodsheste med sig. To af dem er lipizzanere, og disse fantastiske væsner sikrer Nicolas et arbejde hos det berømte cirkus Ringling Brothers. Der bliver han og den hvide hingst Pegasus showets stjerner.

Men krigsårene sætter deres spor, og mens Nicolas kæmper for at tilpasse sig sit nye liv, står Alex og hans to døtre over for en stigende fare i Europa. Tragedien rammer på begge sider af Atlanterhavet, og nu hviler begge familiers lykke i hænderne på skæbnen.

Pegasus er en fantastisk familiekrønike om tragedie, håb og udfordringer, der udfolder sig over et halvt århundrede.

Min mening:

Det er en spændende roman, som handler om: familie, venskab, flugt, kærlighed og krig. Den er skrevet, så jeg helt føler med Nicolas og Alex’ liv, og det bliver rørende undervejs som barske ting kommer til, at ske for dem begge. Jeg fældede hvertfald lidt tårer hist og her.

Nogle gange kan jeg dog godt synes, at tingene går lidt for stærkt i bogen – specielt den sidste halvdel. Det er blot tragedie, på tragedie, på tragedie.

Slutningen er, som historien selv, rigtig smuk.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

1. “På mange måder opførte Nick sig stadig som en dreng, mens Alex havde været en mand i mere end to årtier. Men de supplerede hinanden og var mere som brødre end venner.”

2. “Nu var han en af dem. Han var blevet genfødt. Han havde endda fået nyt navn. Nick Bing. Og det samme havde Pluto. Han var Pegasus, den flyvende hest, og han var navnet værdig. Deres nye liv var begyndt.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.