“Alkymisten” af Paulo Coelho

1-

2-

3-

4-

“Alkymisten” af Paulo Coelho. (Originaltitel: O Alquimista – 1988) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Bazar i 2014.

Bagsidetekst:

“Og hvis du virkelig ønsker noget, så går hele universet sammen, for at du kan få dit ønske opfyldt”

Alkymisten er den magiske historie om Santiago, en andalusisk fårehyrde, der ansporet af en drøm drager ud for at finde en uvurderlig skat. Fra sit hjem i Spanien rejser han til markederne i Tanger og ind i Ægyptens ørken, hvor et skæbnesvangert møde med alkymisten venter.

Historien om Santiagos færd ud i verden er ligefrem og klart fortalt, men samtidig ladet med vigtige og universelle budskaber, der uafhængigt af tid og sted taler til alle, som rejser gennem livet.

Min mening:

Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg slet ikke syntes bogen var så ”wow”, som den giver udtryk for. Den har gode budskaber med sig, men det er ikke en bog, som har forandret mit liv overhoved. (Det står der på bagsiden af bogen på billede 2, at den vil gøre ved læserne)

Jeg synes at bogen var rigtig underholdene. Den er hutiglæst, og der sker noget spændende hele vejen igennem. Det er en sød, rørende lille bog, som omhandler kærlighed, skæbne, drømme, at rejse, lykke, tålmodighed og livet.

Bogen fortæller en masse gode budskaber. Jeg elsker at den er så filosofisk, som den er. Dog havde jeg håbet på en anden slutning. Jeg kan godt lide bogen, der er bare få ”mangler” og ting som jeg ville have anderledes, hvis jeg skulle kunne give den en højere karakter.

Dette er min første bog, som jeg har læst af Paulo Coelho, og det bliver bestemt heller ikke den sidste.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

1. “Drengen kom i tanke om et gammelt ordsprog fra sit land. Det lød sådan her: Den mørkeste time kommer lige før solopgang.”

2. “At dø i morgen ville være lige så godt som at dø en hvilken som helst anden dag. Hver dag var skabt til at leve livet eller til at sige farvel til verden.” 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.