“Du forsvinder” af Christian Jungersen

1-

2-

3-

4-

5-

Du forsvinder” af Christian Jungersen. Bogen er udgivet af forlaget Gyldendal i 2012.

Bagsidetekst:

“Det du især må være forberedt på, er at din mand mister al indlevelse i dig og i hvordan du har det.”

Mia er lærer. Frederik leder en privatskole. På en ferietur til Mallorca med deres sekstenårige søn begynder Frederik at opføre sig underligt. Det viser sig at han har en hjernesvulst der gradvist har ændret hans personlighed. Mia må nu beskytte sig selv og deres søn mod det afsumpede og fremmede væsen der bor i hendes mands krop.

Da Frederik afsløres i et millionbedrageri, begynder et spil om skyld og ansvar, for er den skyldige ham selv eller hjerneskaden? Styres raske menneskers handlinger ikke lige så meget af biologien i vores hjerner? Og var den mand Mia forelskede sig i, den syge eller den raske?

Du forsvinder er en djævelsk og filosofisk kærlighedsroman om at finde sin egen vej ud af katastrofen, om mænd, kvinder og forstæder. Og om sjælen.

Min mening:

Det er en virkelig rørende bog, som sætter en masse tanker i gang. Den handler om sygdommen – kan kærligheden overvinde sygdommen? Kommer man over den sygdom?

Jeg blev rigtig godt grebet med. Det er rigtigt hårdt, at skulle se én man elsker, blive syg sådan. Man føler sig helt magtesløs. Det fik mig til at tænke generelt over mange sygdomme i virkeligheden også, hvordan en sygdom kan ændre alt i ens liv. Det er en virkelig filosofisk bog.

Jeg kan rigtig godt lide, at der er artikler inde i bogen, så vi som læser lærer selve sygdommen at kende. Hvad Mia får undersøgt, og hvad det egentlig er at Frederik jo fejler. Det gør det hele mere virkeligt og realistisk.

Dog havde jeg håbet på en lidt anden slutning, men det er nu en forståelig slutning alligevel. Nogle gange virker det dog til at Mia er mindst lige så syg som sin mand, så hun får drevet mig lidt til vanvid flere gange i bogen. Det er uden tvivl ikke nemt eller sjovt, hverken for den, som bliver syg eller for de pårørende.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

 “Nu skal jeg slappe af og sove med en mand der snorker anderledes, lugter anderledes og rykker omkring i søvne på en fremmed måde. Jeg kunne lige så godt dele vores dobbeltseng med en indbrudstyv.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.