“Mambo i Chinatown” af Jean Kwok

1-

2-

3-

4-

5-

6-

7-

“Mambo i Chinatown” af Jean Kwok. (Original titel: Mambo in Chinatown, 2014) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Bazar i 2015.

Bagsidetekst:

Charlie Wong, 22 år, slider som opvasker på den samme restaurant, hvor hendes far laver nudler. Hun bor i en lille lejlighed med sin far og lillesøster Lisa. Charlie og Lisa er under striks opsyn af deres far, som lever på traditionel kinesisk vis og sværger til kinesiske traditioner og skikke, og pigerne får aldrig lov at bevæge sig uden for de snævre rammer af New Yorks Chinatown.

Charlies mor var en berømt kinesisk ballerina, og Charlie har arvet talentet for at danse, så da hun får arbejde som receptionist på en af de mest velrenommerede danseskoler i New York, ændrer dette afgørende hendes tilværelse. Hun må dog leve et dobbeltliv og holde sit nye liv skjult for sin far.

For første gang i sit liv føler Charlie sig selvsikker og nyder tilværelsen, som synes tæt på perfekt, men i takt med Charlies personlige udvikling og frigørelse, bliver Lisa mere og mere syg af en mystisk lidelse.

Min mening:

Jeg elsker skrivestilen. Det er smukt, og rigtig spændende skrevet. Jeg er vild med personerne, og hvordan de bliver beskrevet på.

Det er en sød og rørende historie, som handler om: familie, traditioner, overtro, dans, frustrationer, sygdom, tro, kultur og kærlighed. Jeg kan sagtens relatere til Charlie omkring hendes klodsethed, ”hvad er man god til” osv. Jeg er vild med hendes dannelsesrejse hen til at blive den person, som hun gerne vil være.

Der er rigtig meget dans i historien, så er det ikke noget man bryder sig om at læse, så er denne ikke den rigtige bog at læse. Jeg synes at det er rigtig smukt, dog stadig lige en tand for meget dans. Selve kærlighedshistorien er lidt for forudsigelig, men den er stadig rigtig sød. Jeg fik helt klart et smil på læben.

Jeg elsker plottet omkring kulturen, Charlies dannelsesrejse samt Lisa’s sygdom. Jeg blev helt rørt over Lisa’s sygdoms forløb, og jeg følte helt med familiens frustationer.

Jeg synes at jeg mangler lidt, som burde nævnes i slutningen af historien, så det trækker desværre lidt ned i min samlede vurdering af bogens helhed. Jeg var tæt på at give bogen 4,5 stjerner ud af 5. Det er bestemt en rigtig sød feel-good bog, som jeg vil elske at genlæse på et tidspunkt.

Jeg vil klart læse Jean Kwok’s første roman ”Midt imellem”, den har jeg også hørt gode anmeldelser omkring.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

1. “Det var ikke et nyt job eller en ny arbejdsgiver, jeg længtes efter, men et helt andet liv, at lave om på, hvordan jeg levede, ikke hvor. Nogle mennesker drømmer om at tage et andet sted hen; jeg drømte om at være en anden.”

2. “Det føltes som at være forelsket. Når han holdt om mig, var det, som om min krop vidste, hvad den skulle gøre, uden at jeg overhoved skulle tænke.”

3.”Det var netop gået op for mig selv. Hele livet havde jeg prøvet at leve op til andre menneskers forventninger om, hvem jeg burde være, og havde fejlet, og dette var min chance for at prøve at blive, hvad jeg var bestemt for.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.