“Hjælp søges” på Østre gasværk teater

1-

2-

3-

4-

5-

6-

7-

8-

9-

10-

Her i onsdags var jeg inviteret med til forpremieren på det nye teaterstykke “Hjælp søges”, som spilles på Østre gasværk teater.

Informationer om stykket:

“Østre Gasværk Teater er forvandlet: 30 tons jord på scenen. Et autentisk husmandssted håndbygget med hjælp af Bonderøven fra DR. 17 levende husdyr på en stemningsfuld gårdsplads midt i storbyen.

To elskelige brødre jagter meningen med livet i et univers af halm, hestepærer og paraboler et sted på Vestsjælland. Kan de reddes af den syngende punkerpige, som slår sig ned på gården med sin stumme mor?

Gå ikke glip af komik, ørehængere og dyredressur i en enestående kulturhistorisk scenografi i bonderøvsmusicalen, der kun kan spille i det store, runde rum i Østre Gasværk Teater!

Komikerparret Jesper Asholt og Jesper Lohmann er de to bondebrødre. Sara Viktoria spiller punkerpigen, og Suzanne Berdino hendes mor.”

Min mening:

Jeg vil starte med lige at kritisere lidt, og så komme med alt det gode bagefter. Stykket varer ca. 1 time og 40 minutter – uden pauser. Det er sådan set fint nok, men stolene er pænt dårlige, så faktisk tror jeg at ens koncentration godt kan løbe lidt hen ad vejen pga. at man faktisk sidder ret så dårligt.

Stykket “Hjælp søges” er meget en blanding, da det både er et stykke med 1 dyr i selve plottet. Resten af de 16 dyr bruges undervejs som “cirkus” pga. at de laver cirkustricks.

Jeg elsker faktisk plottet i selve stykket. Det er et hårdt og alvorligt stykke om bl.a. ensomheden, døden, have brug for et mirakel/lidt glæde i livet. Dyrene laver cirkustricks undervejs, så ens humør skifter meget fra trist nogle gange til “ej hvor er den hest bare sød”, så det er lidt en slags rutchebane-tur. Efter selve stykket, så slutter det af med lidt mere cirkus-show, så den slutter af med lidt god stemning.

Jeg elsker flere af sangene, elsker virkelig Sara Viktoria (punkpigen)’s sangstemme. Hendes sange går lige i hjertet. Kunne sagtens finde på at høre dem på min spotify liste.

Det er et sødt, rørende og virkelig smukt stykke. Det kan godt anbefales – specielt hvis du også kan lide dyr + cirkus 😉

Billetterne til stykket kan købes lige her.

(Billetterne er modtaget gratis via et firma, hvor jeg arbejder frivilligt)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.