“Aldrig uden dig” af Harriet Lane

1-

2-

3-

4-

Aldrig uden dig” af Harriet Lane. (Original titel: Alys, Always) Denne danske udgave af bogen er udgivet af Gads forlag i 2015.

Bagsidetekst:

En iskold søndag aften kører Frances hjem til London efter en vanen tro kedsommelig middag hos sine forældre, da hun får øje på en bil, der er kørt af vejen og landet med bunden i vejret i skovkanten. Bilens fører, Alys Kyte, sidder fastklemt, og Frances sidder hos hende i mørket og kulden, indtil hjælpen når frem. Men da er det for sent.

Frances vender tilbage til sin farveløse tilværelse i London som redaktionssekretær på et bogtillæg og forsøger at lægge begivenheden bag sig. Hun er stilfærdig, iagttagende og ambitiøs – og bliver i det store og hele overset.

Men da Alys’ familie tager kontakt til Frances, åbner der sig en dør til en verden, hun hidtil kun har været tilskuer til – en verden fyldt med privilegier og muligheder. Efterhånden som Frances’ tilværelse fletter sig mere og mere sammen med familien Kytes, begynder hun at spekulere på, om dette er hendes mulighed for at få den anerkendelse og opmærksomhed, hun selv synes, hun fortjener.

Min mening:

Jeg må ærlig indrømme, at bogen slet ikke var noget for mig. Den lød faktisk rigtig spændende, men den var alt for kedelig og rørte mig slet ikke overhoved. Den starter faktisk rigtig godt – de første 10 sider ca. – derfra går det kun ned ad bakke. Pga. at det handlede om en tragedie, så havde jeg lidt håbet at man blev bare lidt rørt. Det gjorde den slet ikke hos mig.

Jeg kan faktisk ikke lide hovedpersonen. Jeg synes aldrig jeg rigtigt mærker hende og hendes følelser. Hun er bare en person totalt uden følelser, hvilket jeg ikke synes klæder hende. Og i det hele taget synes jeg slet ikke rigtigt, at jeg lærte hende at kende. Det citat som jeg har fundet, er faktisk det eneste sted, at jeg hører om hendes følelser. Og det er meget lidt i forhold til hvor mange sider bogen er på, og at tragedien er det allerførste, vi hører om i bogen.

Bogen er hvertfald ikke så spændende, som jeg havde regnet med. Udover det, så irriterer det mig faktisk også at bogen slet ikke er inddelt i kapitler, hvilket gør det hele alt for rodet i mine øjne. Jeg havde håbet på at plottet var bedre, men ærlig talt så er plottet lige så kedeligt som resten af bogen.

Bogen får dog rosende ord mange steder, så synes du at den lyder som noget for dig, så er det bare ”go for it”. Og hvis du allerede har læst bogen og elsker den, så kan du glæde dig til Harriet Lane’s næste bog på dansk, som kommer til at hedde ”Nina” – den vil udkomme her til efteråret 2015.

Jeg giver bogen 1,5 ud af 5 stjerner.

“Jeg føler mig meget tæt på hende – måske så tæt, som jeg nogensinde har været bortset fra det øjeblik i skoven, da jeg kortvarigt hørte hendes stemme og vidste det, vidste næsten alt det om hende, der betød noget. Hendes beskyttende tilværelse og betydning i livet.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.