“Kantate” af Kristín Marja Baldursdóttir

1-

2-

3-

4-

Kantate” af Kristín Marja Baldursdóttir. (Oritinal titel: “Kantata” (islandsk)) Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Gyldendal i 2014.

Bagsidetekst:

 En fotograf tager et billede med sin mobil af et lyshåret par i Paris’ metro.

Hos den succesrige hotelejer Gylfe på Island ånder alt tilsyneladende fred og idyl. Men haven er ved at vokse hans kone Nanna over hovedet; planterne synes ude af kontrol – og insekterne driver hende til vanvid.

Onklen, Finn, som er revisor, har det lidt på samme måde i forhold til hotellets regnskaber; der er noget, der ikke stemmer. Da den stilfærdige udenlandske fotograf pludselig dukker op og flytter ind i kælderlejligheden hjemme hos Gylfe og Nanna, begynder den ellers så perfekte familie at krakelere.

En katastrofe er i anmarch.

Kantate er en flerstemmig familiesaga med naturen som akkompagnement – og i floden, hvor laksen springer, finder skæbnetimen sted.

Min mening:

Jeg elsker virkelig måden, hvordan historien er skrevet på. Skrivemåden er så smuk, hyggelig og stemningsfyldt. Miljø- og personbeskrivelserne er også virkelig smukt beskrevet.

Historien kan godt virke lidt langtrukken og tung at komme igennen, hvertfald den første halvdel af bogen. Ca. i midten begynder et mysterium at træde i gang.

Jeg elsker selve mysteriet. Det fik mig til at tænke over det hele, og hvordan det mon hang sammen. Udover det – så elsker jeg også slutningen. Jeg blev bestemt overrasket.

Jeg giver bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

1. “Naturen er uforudsigelig, den tager dem, den har lyst til, når det passer den og altid uden forudgående varsel.”

2. “Jeg vil bortføre dig, tage dig med til det hvide land i nord, hvor solen skinner om natten, skjule dig i min hule i de tavse fjelde og nyde dig alene. Hun sagde: Jeg gør ikke modstand.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.