“Hvor blev du af Bernadette” af Maria Semple

1-

2-

3-

4-

Hvor blev du af Bernadette” af Maria Semple. (Original titel: “Where’d you go, Bernadette”). Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Gads forlag, i 2013.

Bagsidetekst:

Engang var Bernadette Fox en anset og prisbelønnet arkitekt i Los Angeles, men en uheldig oplevelse sendte hende og familien i eksil i Seattle, hvor Bernadette mildest talt har svært ved at falde til: Curling-mødrene fra skolen går hende på nerverne, ligesom de fornuftige grå pageklip, den koffeinfri økokaffe og de gak-gak selvhjælpsgrupper. Det politisk korrekte tyranni er ved at drive hende til vanvid.

Familien har slået sig ned i en nedlagt, forfalden pigeskole: det regner ind, og overalt presser vildtvoksende brombærbuske grenene op gennem gulvbrædderne. Samtidig har Bernadette udviklet lidt af en social fobi, hvorfor hun har hyret en virtuel assistent i Indien, som for 75 cent i timen ordner alle hendes ærinder via nettet. Men Bernadettes sociale fobi bliver sat på spidsen, da hendes super begavede datter, 15-årige Bee, vil indkassere den lovede belønning for sine fremragende karakterer i skolen og beder om en familietur på en krydstogtsbåd til Antarktis!

Der er kun én løsning: Bernadette må gå under jorden, og en vanvittig og underholdende efterforskning sættes i gang!

Min mening:

Bogen skrives af Bee, som leder efter sin mor. Det fungerer rigtig godt. Hun formår at skrive bogen på en sjov og spændende måde.

Selve plottet må jeg indrømme er lidt tyndt. Den kommer også forbi flere rigtig gode emner, som jeg faktisk gerne ville have haft lidt mere uddybet, men jeg kan nu rigtig godt lide slutningen i bogen, hvor efterforskningen går i gang, og de leder efter Bernadette. Jeg har dog stadig lidt spørgsmål i mit hovedet efter at have læst bogens sidste side, men bortset fra det, er det en sød og hyggelig bog.

Hjertevarm, ærlig og morsom.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

1. “Jeg lo, fordi jeg vidste, at mor ville synes, at det var sjovt, at det nu var mig, der græd. Jeg så op. Men hun var væk. Det var sidste gang, jeg så hende.”

2. “Hr. Branch faldt over brombærgrenene, inden han nåede ned i kælderen. Han rejste sig, blodig og med flænger i tøjet. Han havde fået en rift i sit venstre øjenlåg og en alvorlig ridse i øjet. Hr. Branch blev kørt til en øjenklinik. Området blev gennemsøgt af en hundepatrulje. Bernadette Fox var sporløst forsvundet.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.