“Vores ø” af Tracey Garvis Graves

1-

2-

3-

4-

“Vores ø” af Tracey Garvis Graves. (Original titel: On the Island). Denne danske udgave af bogen er udgivet af forlaget Turbulenz, i 2013.

Bagsidetekst:

VORES Ø er historien om to mennesker på en øde ø og deres behov for mere end blot at overleve.

Den 30-årige lærerinde Anna tøver ikke med at sige ja, da hun bliver tilbudt et sommerjob som privatlærer for den 16-årige dreng T.J., der er ved at komme sig oven på en livstruende kræftsygdom. Undervisningen skal foregå på Maldiverne, og for Anna er det en chance for at slippe væk fra sin ensformige hverdag i Chicago og et kærlighedsliv, der er gået i stå.

Men drømmen udvikler sig til et mareridt, da flyet styrter ned i det Indiske Ocean på vej til Maldiverne. Som de eneste overlevende søger Anna og T.J. tilflugt på en øde ø.

Her må de selv finde føde og tackle de farer, der lurer på øen, og risikoen for, at T.J.’s kræftsygdom vender tilbage.

Min mening:

I forhold til de mange andre anmeldelser af denne bog, så må jeg desværre melde at jeg er skuffet over bogen. Alle andre ser på Goodreads osv. ud til at elske bogen. Det gjorde jeg bestemt ikke.

For det første så elsker jeg faktisk bøger, som handler om kræft. Men det skal virkelig også skrives på en rørende eller en måde, hvor det hvertfald rører mig bare en smule. Det gjorde det bestemt ikke i T.J.’s tilfælde. For mig er det mere bare at prøve at score “billige point” i denne bog.

Jeg sad med en mærkelig og klam følelse første halvdel af bogen, da 16-årige T.J. får stiv pik konstant af at se på Anna, og ja selvfølgelig river den af nogle gange. Det virker alt for klamt for mig at læse. Sorry, men det er min mening. Hvis bare at han var nogle år ældre stadig, da de skulle øde på den ø, så ville jeg ikke tænke det lige så klamt som jeg gør nu, desværre.

DOG er jeg glad for at vi følger dem i deres udvikling, T.J. bliver selvfølgelig ældre og de ender med at have en dejlig kærlighed til hinanden. Første halvdel af bogen er for mig hverken rigtigt spændende. Mange ting på øen virker “for let” og et eller andet sted meget urealistisk nogle af de ting, som de formår at lave på øen. Og hvad de formår at lave det med. Anden del af bogen er heller ikke spændende som sådan, bare mere sød end første del.

Bogen rørte mig aldrig rigtigt. OK sød (sidste halvdel), men ellers er bogen nu ikke mere end kun OK for mig. Læst én gang er nok for mig, den behøves ikke genlæses. Jeg overvejede at give bogen 2,5 stjerne men fik den alligevel trukket den op på 3. Mere får den bestemt ikke hvertfald.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner. 

“Jeg havde hovedpine, og min mave knurrede, og jeg havde aldrig før været så tørstig. Jeg lå og rystede med mit hoved mod redningsvesten og prøvede ikke at tænke på, hvor lang tid det kunne komme til at tage, før de fandt os.”

0 thoughts on ““Vores ø” af Tracey Garvis Graves

    1. Jeg kan nu godt lide plottet, men synes at den burde skrives helt anderledes.
      Havde håbet at bogen/historien var mere rørende og at “åhh-nej-vi-er-strandet-hvad-skal-vi-dog-gøre” agtigt.
      Sådan synes jeg slet ikke historien var, desværre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.