“Hende du forlod” af Jojo Moyes

1-

2-

3-

4-

5-

6-

“Hende du forlod” af Jojo Moyes. (Original titel: The girl you left behind) Bogen er udgivet af forlaget Cicero, 2015.

Bagsidetekst:

Fortællingen om to unge kvinder, adskilt af et århundrede, der begge er parat til at kæmpe for det, de elsker – for hver en pris.

Frankrig 1916:

Kunstmaleren Édouard Lefévre har forladt sin kone Sophie for at kæmpe ved fronten. Hjemme i St Péronne kæmper Sophie for at drive hotellet Le Coq Rouge sammen med sin søster trods fødevaremangel og den trykkede stemning, der hersker i den lille tyskbesatte by. Da den tyske kommandant i byen kaster sin kærlighed på et portræt, Édouard har malet af Sophie, øjner hun en mulighed for en genforening med sin elskede mand – vel at mærke hvis hun er villig til at sætte sit liv, sin familie og sit gode navn og rygte på spil.

Næsten hundrede år senere:

hænger portrættet af Sophie hjemme hos Liv Halston. Billedet har Liv fået af sin afdøde mand, David, og det minder Liv om deres kærlighed og den korte tid, de fik sammen. Men hvad Liv ikke ved, er, at hun ikke er den eneste, billedet betyder noget for.

Min mening:

Jeg kan rigtig godt lide Jojo Moyes måde at skrive på, men handlingsmæssigt blev jeg alligevel lidt skuffet i denne bog. Jeg kan godt lide plottet, at det handler om maleriet ”Hende du forlod”, dog er der meget som desværre irriterer mig hen af vejen, mens jeg læser bogen. Bl.a. personerne, det de siger nogle gange, det de gør – udover det, så er bogen også for trist hele vejen igennem.

Selve retssagen synes jeg, er lidt for ”kedeligt” i forhold til hvor meget af bogen, at det fylder. Og et eller andet sted, så synes jeg at der er for lidt kærlighed i bogen. Primært handler det bare om kærligheden til maleriet hos begge kvinder. Der er for lidt kærlighed i forhold til mændene, og det jeg ser, synes jeg ikke rigtigt er kærlighed. Kun til aller sidst i bogen – men den er simpelthen for oplagt og igen, alt for forudsigeligt. Jeg blev slet ikke rørt i denne bog, hvilket Jojo Moyes’s bøger normalt gør hos mig.

Slutningen er som sagt for kedelig og forudsigelig. Desværre Jojo Moyes, men denne bog er en ommer’ hos mig. Det er OK læsning, men slet ikke mere end det. Jeg har dog hørt mange andre gode anmeldelser af denne bog, så du må selv læse den og skabe din egen mening om den.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.