“Lukas og Maria” af Darri Johansen & Anna Jacobina Jacobsen

1-

2-

3-

4-

“Lukas og Maria” af Darri Johansen & Anna Jacobina Jacobsen. Bogen er udgivet af forlaget Jensen & Dalgaard, 2014.

Bagsidetekst:

Klokkerne kimer klangløst fra byens kirke – der snakkes i krogene:

Har den gamle klokker mistet grebet, gnisten og kræfterne?

Skal han skiftes ud med en ny?

Klokkeren Lukas ved, at den er gal – han har brug for et mirakel.

Min mening:

Dette er en rigtig sød historie, selvom den handler om døden. For mig er historien meget filosofisk, og får virkelig sat en masse tanker i gang. Bl.a. omkring vores liv, vores tid, vores egen personlige tro osv. Det er noget, som jeg rigtig godt kan lide at læse.

Bogen kan både læses af børn og voksne. Den er rigtig god til at få åbnet lidt op for emnet hos børn. Den rørte mig faktisk så meget, at hvis bogen bare havde været lidt billigere, ja så havde jeg købt den hjem.

Det er en letlæst bog med mange fine illustrationer.

Er Lukas (fra bogen) klar til at forlade livet? Og fik han egentlig nået alt det, som han egentlig ville i livet?

Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.

1. “Livet var en falmet afskallet dragkiste fuld af små, gyldne hverdags-øjeblikke, der blev til noget særligt, hvis man gav sig tid til at nyde dem. Det havde Lukas ikke gjort længe. Han havde sjældent følt glæde ved livets små skridt. Havde i stedet forsøgt at gøre sine skridt lange og jordvindende for at komme hurtigere til vejs ende.”

2. “”Det skete meget hurtigt. Jeg blev syg. Det var en sjælden sygdom. Far og mor græd meget, da de fik det at vide, men jeg tænkte, at det var godt, og at sådan skulle det være. Hvis jeg fik denne sygdom, så betød det vel, at andre små børn ikke ville blive syge. Sygdommen var sjælden og jeg havde påtaget mig den, så ingen andre fik den. Jeg lå i sengen og lukkede tilfreds mine øjne. Og hvis jeg engang imellem bliver ked af det, tænker jeg på de børn, som stadig kan lege.””

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.