“Forbandede yngel” af Anne-Cathrine Riebnitzsky

1-

2-

3-

4-

5-

6-

“Forbandede yngel” af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Bogen er udgivet af forlaget Politikens Forlag, 2013.

Bagsidetekst:

I et fly på vej hjem fra Afghanistan sætter Lisa sig ved siden af lægen Andreas. Hun har besluttet sig for at fortælle ham sin livshistorie.

Det er historien om et røveri, et veltilrettelagt dødsfald og en lillesøster, der vil begå selvmord; om en mor, der græder for meget, og en far, der slår. En historie om at rejse langt væk og alligevel være fanget. Men det er også historien om fire uadskillelige søskende, om forelskelse og om viljen til at overleve.

Forbandede yngel er en barsk og poetisk roman om en kvindes kamp for at komme overens med sin fortid og måske få en chance for at finde kærligheden.

Min mening:

Historien handler bl.a. om: krig, familie, magt og frygt.

Det er virkelig en rørende historie. Den rammer mig rigtig dybt med de barske emner, som der bliver beskrevet. Den er rigtig barsk og detaljerende beskrevet, nogle vil sikkert også fælde en tåre eller to til denne bog.

Historien skifter rigtig meget i tiden. Det var selv lige noget, som jeg skulle vænne mig til. Nogle vil måske synes det er forvirrende. Med mig blev jeg bare endnu mere grebet og nysgerrig. Så jeg synes faktisk at det fungerer rigtig godt.

Jeg har hørt at flere hader bogens slutning, men jeg kan nu rigtig godt lide den lyse slutning. Hele historien er så barsk i sig selv, at jeg blev så glad og lettet, at den slutter med håb og fremtid forude.

Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.

1. “Jeg løber fra køkkenet gennem dagligstuen. Jeg åbner døren ud til entreen og trappen. Jeg tænker ikke på at lukke døren efter mig. Jeg er måske fem år gammel. Min far er efter mig. Jeg har gjort noget forkert, og jeg er bange for at få tæsk. Jeg løber op ad trappen. Jeg kan høre min far bag mig. Jeg kan ikke slippe væk.”

2. “Min mor er sindssyg. Der er noget galt i hovedet på hende. Det er hende, der er syg, og min far, der er normal. Min verden snurrer rundt.”

Ekstra info: Bogen vandt Politikens romankonkurrence 2013 og De Gyldne Laurbær 2013. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.