“Emma” af Jane Austen

1-

2-

3-

4-

“Emma” af Jane Austen. Disse to udgaver, som ses på billederne ovenover, er udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof.

Bagsidetekst:

Hun er rig og privilegeret og mener, at det er, som det bør være. Hun kan være ulidelig, men alligevel er hun elskelig.

Hun hedder Emma og er yngste datter af mr. Woodhouse, og da hendes mor er død og hendes søster gift og flyttet, er hun førstedame på familieejendommen Hartfield i Surrey. En position hun finder er både naturlig og fortjent, omgivet som hun er af kærlige venner og en elskelig og hypokondrisk far.

Da hun er fuldt ud tilfreds med sit liv og i øvrigt mener, at hun har evnen, påtager hun sig rollen som Kirsten Giftkniv og forsøger med større eller mindre held at føre folk fra sin omgangskreds sammen. Trods sin intelligens er Emma ikke altid lige heldig, hvilket hendes veninde Harriet får at føle.

Hendes eneste kritiker, mr. Knightley, prøver ihærdigt at råde sin veninde, men Emma er egenrådig og stædig. Og hvis hun ikke passer på, kan hun let forspilde sine egne chancer…

I Jane Austens roman Emma fra 1815 suges man ind i en verden af dannet konversation, delikat sladder, klaverunderholdning og kurtisering.

Min mening:

Det er en rigtig sød og smuk historie, som bl.a. handler om: familie, venskaber, manérer og kærlighed. Personligt synes jeg både, at bogen er rigtig spændende men også til tider lidt kedelig faktisk.

Jeg kan godt lide personerne, og selve historien overraskede mig, så for mig fungerede det rigtig godt. Dog kan jeg godt blive lidt træt af Emma nogle gange.

Udover det, så er det nu en hyggelig historie. Husk at mærke kærligheden. Nogle gange er den lige foran næsen på én 😉

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

“Den største og værste fejl skyldtes helt og holdent hende selv. Det var tåbeligt, det var forkert at spille så aktiv en rolle for at føre to mennesker sammen. Det var at vove sig for langt ud, at tage for meget for givet, at tage for let på noget, der burde være alvorligt, at gøre noget til en list, som burde være enkelt. Hun var ganske foruroliget og skamfuld og besluttede aldrig mere at gøre den slags.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Saxo.com lige her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.