“Liv efter liv” af Kate Atkinson

1-

2-

3-

4-

5-

“Liv efter liv” af Kate Atkinson. (Original titel: “Life After life”) Bogen er udgivet af Gads forlag.

Bagsidetekst:

En lille pige bliver født under en voldsom snestorm i England i 1910, men hun dør, før hun når at tage sit første åndedrag. Eller gør hun?

Pigen bliver døbt Ursula Todd, og hendes liv udfolder sig med det 20. århundredes turbulente begivenheder som baggrund og danner rammen om en enestående livsberetning – med to verdenskrige, tilfældigheder, kærlighed, overgreb og ikke mindst familien som afgørende elementer i hendes liv. Et liv, der begynder på ny igen og igen.

Kate Atkinson tager sin læser med på en svimlende og opfindsom litterær rejse i denne episke fortælling i absolut særklasse. Med sin karakteristiske underspillede humor og sin uovertrufne psykologiske indsigt lader hun forstå, at der selv i livets mørkeste øjeblikke findes glimt af lys, samt at vi alle kan holde nøglen til både vores egen og andres skæbne i vores hænder.

Min mening:

Det er en historie, som bl.a. handler om: livet, døden, familien, kærlighed, skæbne, en chance til, drømme, deja vu, frygt og krig. Det er en spændende historisk roman. Historien skifter meget i tiden, så det er lige noget, man skal vænne sig til.

Jeg synes at det er en okay roman, dog synes jeg ikke at den er bedre end det. Det er en bog, som jeg ikke har behovet for at læse igen. I forhold til bogens mange gode anmeldelser, så må jeg indrømme at jeg er lidt skuffet. Føler også lidt, at bogen giver udtryk for mere end den egentlig er. Når det så er sagt, så rørte historien mig meget flere steder i bogen, så det får den da et plus for.

Men med de mange gode anmeldelser af bogen, så er det bare med at læse den og skabe sin egen mening om den. Bogen blev kåret af New York Times som en af årets bedste romaner i 2013.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

1. “Ingen kom. Og der var kun vand. Vand og endnu mere vand. Det lille, hjælpeløse hjerte slog vildt, som en fugl, der var fanget i hendes bryst. Tusind bier summede i den lillebitte, krøllede perle af et øre. Intet åndedrag. Et druknende barn, en fugl, der faldt ned fra himlen. Mørket sænkede sig.”

2. “Hvilken verden til forskel var der ikke mellem at dø og være lige ved at dø. Hele ens liv faktisk. “

3. “Hvad nu, hvis vi fik en chance til at gøre det igen og igen, indtil vi endelig fik gjort det rigtigt? Ville det ikke være fantastisk?”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Plusbog.dk lige her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.