“Sådan som vi elsker” af Per Gammelgaard

1-

2-

3-

4-

“Sådan som vi elsker” af Per Gammelgaard. Bogen er udgivet af forlaget Jensen & Dalgaard.

Bagsidetekst:

Det mærkelige var, at han sad derinde, lige midt i huset, og blev siddende selv om ilden knitrede i ham, og han forkullede mere og mere. En sort kolos i et hav af røgsøjler og aske. Endelig faldt han da. Jeg må indrømme, at det føltes som en lettelse.

Nu her, dagen efter, ryger det stadig væk. Heldigvis skete der ikke noget med de omkringliggende huse, selv om det var tæt på.

Mange af os vil tænke dybt over denne tragiske hændelse og ikke mindst det, der gik forud. Kærligheden er ikke sådan at spøge med.

Min mening:

Bogen er opdelt, så vi hører 3 forskellige personers historier. Vi hører først om Janis, derefter Anton og til sidst købmandens kone Marianne.

Bogen handler bl.a. om: misbrug, overgreb, familie, angst, facade, seksualitet, at elske/hade, opdrage, drømme, jalousi, lille landsby, forelskelse, fortvivlelse og kærlighed.

Bogen starter rigtig godt, super spændende – men den holder bestemt ikke niveauet. Det går ærlig talt ned ad bakke. Den er forvirrende og ekstremt kedelig nogle gange.

Jeg synes at bagsideteksten er gjort meget mere spændende, end bogen i det hele taget er.

OK bog, men bestemt heller ikke mere end det.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

1. “Albert satte sig med en tung, klaskende lyd og tog mig på skødet. Min far var ikke hjemme, vi skulle hygge os, mens vi ventede. Hans fede hænder kom listende rundt om min ryg og ind mellem mine lår. Og med ét gik det op for mig, at jeg var lokket i en fælde.”

2. “Far lo og kneb mig i kinden med våde fingre, da det gik op for ham, hvem jeg var. Han havde fuldstændig glemt, at han havde en datter. Men jeg skulle da værsgo at komme indenfor, når jeg nu havde kørt den lange vej.”

3. “Så strintede deres dampende tis ned over mig. Jeg lukkede øjnene hårdt i og pressede gråden tilbage. Oplevelsen af at være taget til fange, bastet og bundet og blive pisset på, den glemmer man aldrig. “

Det er nogle lidt barske emner, bogen kommer op med i den første del af bogen. Den del er faktisk super spændende, men derefter går det desværre kun ned ad bakke. De fortællinger som fangede mig, hørte man aldrig mere om.

“At elske” er mange ting, og vi elsker alle forskelligt.

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Williamdam lige her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.