“Roman i fire årstider” af Betina Birkjær

1-

2-

3-

4-

“Roman i fire årstider” af Betina Birkjær. Bogen er udgivet af forlaget Jensen & Dalgaard.

Bagsidetekst:

“Træet står i hjertet af byen. Det siges, at en kvinde engang satte sig der for at male udsigten. Siden har ingen set hende.”  Sådan begynder Betina Birkjærs uforlignelige debutroman. En uendelig fin og knitrende historie. Dette er en roman, som fortjener at blive læst mere end én gang.

Min mening:

Wow! Dette er en virkelig smuk historie. Eventyrligt og virkelig smukt skrevet. Historien handler bl.a. lidt om: Træet, byen, naturen, modsætninger og livet. Det er en letlæst bog, som er delt op i en masse små afsnit. Virkelig smukt og rørende skrevet. Jeg kunne også finde mange så fine citater i bogen, men jeg har virkelig begrænset mig for ikke at skulle citere hele bogen 😉

Der er lidt mangler i historien, som jeg virkelig gerne ville have svar på (måske meningen for nysgerrighedens skyld), men den er virkelig så fantastisk på så mange måder, at jeg virkelig har tænkt længe over hvad jeg skulle give den i karakter, det har ligget mellem 4,5 eller 5 stjerner.

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.

1. “Træer er perfekte i al deres forskellighed. Han kan se på et lille skud om det er en Stilkeg, Rødel eller et Sneklokketræ. Han kan se på et stykke bark, hvornår træet blev plantet, og bliver han ført med lukkede øjne til en lysning, kan han høre på bladenes raslen, hvilke træsorter han er omgivet af.”

2. “Dagene går og seks gange om ugen står han op fast besluttet på at i dag er den store dag, og hver aften går han i seng og tænker, at i morgen eller overmorgen helt sikkert vil være bedre.”

3. “Barnet sidder og studerer en bog. Han var ikke klar over, at spædbørn interesserede sig for bøger. Han er fascineret af det lille ansigt, hvis folder og rynker bevæger sig som i en uendelig kombination af endnu uopdagede skrifttegn. Og de små hænder, der begærligt griber ud efter en side og får den vendt med stor anstrengelse.”

4. “Floras røde vanter laver lyde, mens de former en snebold. Der hænger små isklumper fast i ulden. Hendes snebold er skæv og uformelig og helt sin egen. Formet af millioner af iskrystaller. Den skal ikke bruges til noget. Den skal bare ligge der i hendes vanter og lyse som en ensom stjerne.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. imusic.dk lige her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.