“Billedhuggerens datter” af Tove Jansson

1-

2-

3-

“Billedhuggerens datter” af Tove Jansson. Bogen er udgivet fra forlaget Gyldendal.

Bagsidetekst:

Billedhuggerens datter er Tove Janssons barndomserindringer fra opvæksten i et frisindet og fantasifuldt kunstnerhjem i Helsingfors. Hun genskaber det ydre miljø, kunstner- og familielivet, som domineredes af faren, billedhuggeren Viktor Jansson. Men frem for alt indfanger hun barnets oplevelse af livet og verden: det mystiske og magiske midt i hverdagen, spændingen mellem sikkerhed og terror, den grænseløse fantasi – elementer, der udgjorde byggestenene i hele Tove Janssons forfatterskab.

Min mening:

Åh. Tove skriver bare så smukt. Det er bare en så hyggelig og fantasifuld bog! Jeg bliver helt glad indeni af, at læse denne bog. Den giver mig et stort smil på læben. Fantastisk smukke ord – fyldt med kærlighed og alt det magiske i livet.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

1. “I vokskabinettet kan man se, hvor let mennesker går i stykker. De kan blive knust, sønderrevet, savet i stykker blandt andet. Ingen kan vide sig sikker, og derfor er det så vigtigt at finde et godt gemmested i tide.”

2. “Grotten var præcis lige så stor som jeg, men jeg turde ikke springe. Og vover man det ikke straks, så vover man det aldrig.”

3. “Den eneste, der hjælper ham, bortset fra mig, er Fanny. Hun er god til at finde lig, og hun lægger dem op på rad og række på trappen hver morgen.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a Bog & Idé lige her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.