“Paraplypigen” af Monica Hylander Friis

1-

2-

3-

4-

6-

“Paraplypigen” af Monica Hylander Friis. Bogen er udgivet af forlaget Rosenkilde & Bahnhof.

Bagsidetekst: 

I en opgang på Amager, i hver deres lejlighed, bor Asta og Zacharias. Asta er en lille pige, der har mistet sin mor og nu har et meget tæt forhold til sin paraply. Zacharias er en ældre herre, der har et meget tæt forhold til sin dørspion. Asta bor sammen med sin far, der oprindeligt gik på Kunstakademiet, men nu er skraldemand. Zacharias bor sammen med sig selv og oversætter klassisk russisk litteratur.

Asta har en mission. Det har Zacharias ikke. Til gengæld har han masser af holdninger. De to har meget lidt til fælles, men er alligevel knyttet sammen af de ting, der gør verden til et smukt og sørgeligt sted.

Min mening:

Wow! Det er virkelig en spændende og gribende bog! Allerede fra side 1 var jeg helt solgt! Den er både sjov men også virkelig barsk og rørende. Bogen handler bl.a. om: mobning, venskab, sorg, minder, frustrationer og døden. Det er faktisk virkelig, virkelig en god bog. Den er både sød, får mig til at smile og grine flere steder. Samt den også er så barsk og rørende, at jeg også kniber en tåre i øjnene nogle gange. Wow. Det er sjældent, at en bog rammer mig så dybt.

I starten skulle jeg dog lige vænne mig til, når bogen skifter mellem de 2 hovedpersoner, som vi hører om. Men deres personligheder er så vidt forskellige, at det faktisk ikke rigtigt bliver forvirrende skift længere. Det er bare glidende skift. Man vænner sig til det.

Trods det lille minus, så er den så god på så mange måder. Det er klart en bog, som jeg skal købe og have hjemme i min bogreol, så den kan læses igen og igen.

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.

1. “Jeg spiser altid min frokost ude på toiletterne. Nogle gange sammen med Molly. I starten syntes jeg, det var ulækkert, men man lærer hurtigt at ignorere lugten af tis. Og nogle gange det, der er værre. Den mega klamme stank.”

2. “Det føles næsten, som om jeg er usynlig. Som om min paraply har samme effekt som usynlighedskappen i Harry Potter.”

3. “Jeg rækker min paraply op til far. Han holder den op over os begge to, mens vi går ud i køkkenet, og det går pludselig op for mig, at han er den eneste i verden, der forstår mig uden at spørge hele tiden.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. imusic.dk lige her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.