“Fifty / Fifty” af Mikkel Sonne – Historien om min vens henrettelse

1-

2-

3-

4-

5-

6-

7-

“Fifty / Fifty” af Mikkel Sonne. Bogen er udgivet af forlaget People’s Press.

Bagsidetekst:

I sommeren 2006 rejste Mikkel Sonne til Texas for at overvære en henrettelse. Hans ven Timothy “Fifty/Fifty” Titsworth havde efter 14 år på dødsgangen fået sin dødsdato: 6-6-06. The number of the beast. Mindre kunne ikke gøre det for “Øksemorderen fra Texas“.

Ni år tidligere havde Mikkel taget turen første gang. Han skulle lave en opgave om dødstraf og lærte Tim at kende. De blev venner og skrev breve til hinanden. Tim sad inde for rovmord. Som 20-årig havde han slået sin kæreste, Christine Sossaman, ihjel i en crack-rus. Han tilstod mordet, men under retssagen blev der begået fejl, og han burde ikke have været dømt til døden.

Da Tims dødsdato oprandt, opgav Mikkel et løfte: Han ville være der for sin ven. Men han lovede også en anden ting: at fortælle historien, Tims historie. Så et halvt år efter henrettelsen sad Mikkel i flyet til Texas for tredje gang. For at opsøge Tims fortid og møde hans familie. Den familie, der end ikke mødte op ved henrettelsen.

Min mening:

Wow! Jeg kan slet ikke komme over denne bog. Den er så godt fortalt, og emnet synes jeg er virkelig interessant. Og virkelig barsk! Den rørte mig hele vejen igennem. Jeg fik tåre i øjnene flere gange samt kuldegysninger. Det var helt bestemt en god læseoplevelse.

Bogen handler bl.a. om: Venskaber, henrettelse, smerte, Texas, mord, stoffer, dødsgangen og dødstraf. Vi hører om, hvordan det er at være ven med en dødsdømt, og om selve livet inde i fængslet. Om Tims fortid og barske barndom. Vi følger de intense dage op til henrettelsen, og selvfølgelig selve henrettelsen. Jeg får selv tåre i øjnene nu, af at se det hele for mig igen. Det er en virkelig barsk bog, og så er det selvfølgelig bygget på den helt rigtige historie. Så søger i navnene på Google, så kan i læse de rigtige artikler osv. om den uhyggelige sag.

Det er en af de bedste bøger, at jeg nogensinde har læst. Jeg har allerede klikket bogen hjem, så jeg kan læse den igen og igen. Jeg har selv pennevenner både rundt i Danmark og rundt omkring i verden, og jeg synes virkelig at det er et spændende og rørende emne.

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.

1. “Armene er fastspændt med store gule læderremme med blanke spænder, ved skuldrene og ved håndleddene. Hans hænder er pakket ind i poser af hudfarvet gaze. Han er bastet og bundet fast til briksen, og hans arme er drejet, så underarmene vender opad. I hver underarm sidder en kanyle, fastgjort til en klar plasticslange.”

2. “Hvis jeg på det tidspunkt havde vidst, at jeg ville ende med at rejse til Texas og overvære hans henrettelse, er jeg ikke sikker på, at jeg ville have skrevet det første brev.”

3. “Sommetider blev studerende eller andre vist rundt på dødsgangen, og en dag havde han siddet på lokum i samme øjeblik, som 20 jurastuderende blev ført forbi hans celle.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Plusbog.dk lige her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.