“Analfabeten der kunne regne” af Jonas Jonasson

1-

2-

3-

“Analfabeten der kunne regne” af Jonas Jonasson. Bogen er udgivet af forlaget Modtryk.

Bagsidetekst:

Hun begyndte at arbejde som femårig og blev forældreløs, da hun var ti. Alt tydede på, at hun ville komme til at leve et stykke tid i sit skur i Sydafrikas største slumby og så dø uden at være savnet af nogen. Hvis hun nu ikke havde været den, hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten der kunne regne.

Skæbnen i kombination med hendes talent fører hende væk fra Soweto, til international storpolitik, til den anden side af jordkloden og til to identiske og meget forskellige brødre. I løbet af rejsen lykkes det hende at irritere verdens mest frygtede efterretningstjeneste, inden hun en dag finder sig selv lukket inde i en kartoffelbil.

Min mening:

Handlingen er okay, ikke så spændende igen. Dog er bogen virkelig virkelig sjov. Der er virkelig mange gange, at jeg har grint højlydt, fordi den bare er så sjov. Det er virkelig dejligt.

Bogen handler bl.a. om: arbejde, regne, raccisme, politik, matematik, slaveri, flugtforsøg, håb, bomber, venskaber, kriminalitet og samarbejde.

Bogen er alt i alt okay, lidt bedre end middel, men heller ikke meget mere end det. Jeg har ikke behovet for at eje bogen og læse den igen.

Jeg giver bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

1. “15 tønder gange 3 ture gange 7 bærere plus 1, der sidder og laver ingenting, fordi han er for fuld… det bliver … 315.”

2. “Skal vi gøre et nyt forsøg? spurgte den mellemste søster. – Så må vi i hvert fald vente, til de har anskaffet nye hunde, sagde storesøsteren. De gamle er jo brugt op.”

3. “Jo bedre jeg lærer menneskene at kende, desto bedre kan jeg lide hunde”

4. “Nombeko havde forståelse for toerens krav om, at bomben skulle overdrages til statsministeren og ingen anden. Det skulle da lige være, hvis kongen tilfældigvis kom forbi.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Saxo.com lige her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.