“Og sådan blev det” af Maren Uthaug

1-

2-

3-

“Og sådan blev det” af Maren Uthaug. Bogen er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof.

Bagsidetekst:

“Få den stallutrold ind, før nordlyset tager os alle sammen,” hvæsede Áhkku og sendte Risten ud efter sin far, der ikke forstod at vise himmelfænomenet den nødvendige respekt. I mørket under nordlysets blafren prøvede hun med panik i stemmen og tårer løbende ned ad kinderne at indfange sin jublende far og genne ham ind i huset, før det gjorde det af med dem alle.

Da Knut går fra sin samiske kone, tager han datteren Risten med og flytter fra Nordnorge til Sønderjylland. Ned til Grethe, der netop har installeret fem vietnamesiske bådflygtninge i kælderen. Blandt andet drengen, der får navnet Niels, og som Risten knytter et uopslideligt bånd til i deres fælles ensomhed. Først som voksen genser Risten sin mor – et møde som på ingen måde bliver, som hun havde forventet.

“Og sådan blev det” er en grum fortælling om familiehemmeligheder, underjordiske væsner, overvægtige hunde, vanvid, onani og overlevelse.

Min mening:

Jeg må indrømme, at jeg var lidt langsom om rigtigt at komme ind i bogen. Det virkede lidt for forvirrende i starten med de forskellige tidsskift og masser af forskellige navne og historier at finde rundt i på én gang. MEN når det så er sagt, så da jeg end havde forstået det hele og den ikke rigtigt skiftede tiden frem og tilbage mere – så var den virkelig god og spændende. Jeg havde slet ikke lyst til at lægge bogen fra mig, da jeg først rigtigt var kommet ind i den.

Den har dog lige nogle steder, hvor de beskriver seksuelle ting. Nogle kan lide det, andre kan ikke. Så det synes jeg bestemt lige skal siges. Dog synes jeg SLET ikke, at det er for meget i denne bog. Hele historien tager dog en stor drejning til slut, som jeg dog slet ikke havde set komme. Der skete flere ting i bogen, hvor det virker vildt, at det er det, der er sket. Men dog er det slet ikke urealistisk. Det hele sker 100% rundt omkring i verden, nok ikke Danmark, men ja. Det er faktisk ret så skræmmende at tænke på.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

“De købte to hunde. En rød og en sort. Ghita og Nørby.”

– Bogen kan lånes på biblioteket samt kan købes hos bl.a. Williamdam lige her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.